PDC preventief diergezondheidscentrum

PDC Het Preventief Diergezondheidscentrum in Berkel en Rodenrijs richt zich op het voorkomen van gezondheidsproblemen bij onder meer honden, katten en konijnen. Veel gezondheidsproblemen bij dieren kunt u voorkomen door de juiste voeding, voldoende beweging, effectieve vlooien & wormenbestrijding en noodzakelijke entingen paarden. Zo zorg ik samen met u er voor dat uw huisdier gezond blijft!

Lees verder

Preventie

Wij willen net als u voorkomen dat uw huisdier ziek wordt. Dit doen wij door: Op maat vaccineren, voorkomen en/of behandelen tegen vlooien, teken en wormen. Gebitsreiniging bij honden, katten en knaagdieren. Voedingsadviezen op maat. Adviseren over beste behandelmethodes Begeleiden van behandeltrajecten bij doorverwijzingen Zo zorg ik er samen met u er voor dat uw huisdier gezond blijft !

Lees verder

Kleine ingrepen

Gebitsreiniging en controle, Nagels knippen, castratie en bestrijding van wormen, vlooien en teken
Veel gezondheidsproblemen bij dieren kunt u voorkomen door de juiste voeding, voldoende beweging, effectieve vlooien & wormenbestrijding en noodzakelijke entingen. Zo zorg ik er samen met u er voor dat uw huisdier gezond blijft !

Lees verder

Diensten

pdc-14

In medische zin betekent preventie ‘het voorkomen van ziekten’. Samen met u, wil ik voorkomen dat uw huisdier ziek wordt.
Door ondermeer het verrichten van de volgende ingrepen: 

•    Op maat vaccineren
•    Voorkomen en/of behandelen van parasieten
•    Gebitsreiniging en controle
•    Voedingsadvies

Verder biedt PDC de volgende diensten aan:
•    Basisbehandelingen, zoals oorontstekingen, diarree
•    Advies over behandelmethodes
•    Begeleiden van behandeltrajecten bij doorverwijzingen

PDC richt zich vooral op honden, katten en konijnen.

Uiteraard biedt PDC bij bepaalde ingrepen 24/7 nazorg aan.

Dieren die urgente zorg of spoedeisende hulp nodig hebben, verwijst PDC graag door naar een dierenartsenpraktijk die wel deze zorg aanbiedt. Buiten openingstijden in het weekend adviseert PDC contact op te nemen met:
AniCura Spoedkliniek Rijswijk, tel. 085- 4831300  24/7 open

Vaccinaties

Honden
Pups krijgen als ze :
•   6 tot 7 weken oud zijn een enting tegen de hondenziekte (Distemper, Carré) en Parvo;
•   8 – 9 weken oud zijn een enting tegen de ziekte van Weil (Leptospirose) en Parvo;
•   12 – 13 weken oud zijn een enting de ziekte van Weil, hondenziekte, hepatitis (HCC)  en Parvo geënt (zgn. ‘grote cocktail’);
•   16 weken bij verhoogd risico op infectie.

Honden krijgen als ze
•   26 – 52 weken oud zijn de ‘grote cocktail’ enting herhaald omdat sommige pups bij de 12-13 weken nog niet optimaal beschermd zijn;
•   in risicogebieden (bijvoorbeeld uitlaatweiden, hondenscholen en kennels) komen, enting tegen kennelhoest.

Na de basisvacinnatie hoeft uw hond niet elk jaar meer geent te worden tegen de virale infecties DHP. Wel moeten ze elk jaar ingeënt worden tegen de ziekte van Weil (leptospirose). Dit geldt ook voor de neusenting of een enting onder de huid tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest).

Katten
Katten worden ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte. De enting tegen kattenziekte geeft voor meer dan één jaar bescherming (na de basisvaccinatie). De enting tegen niesziekte geeft maar voor één jaar bescherming en moet daarom wel elk jaar gegeven worden. Elk jaar inenten tegen niesziekte en één keer in de drie jaar tegen kattenziekte is daarmee voldoende.

Konijnen
Konijnen kunnen ingeënt worden tegen fatale ziektes zoals myxomatose en RHD. Recent is er ook een variant van RHD ontdekt waarvoor een extra inenting wordt aanbevolen. RHD staat voor Rabbit Hemorrhagic Disease. PDC adviseert om tegen RHD type 1 en 2 te vaccineren.

Kleine ingrepen
–    Gebitssanering, bestaande uit tandsteenverwijdering, trekken van losse elementen. Tevens biedt PDC periodieke controle aan
–    Nagels knippen
–    Anaalklieren uitknijpen

Preventief onderzoek
–    Bloed-, faeces-, weefsel en/of urineonderzoek
–    Healthcheck, puppycheck, seniorencheck

Waarom een seniorencheck?
Onze honden en katten leven tegenwoordig steeds langer. Als ze ouder worden, krijgen ze ook meer gebreken die ze niet direct laten zien. Door deze check te doen kunnen we tijdig bijsturen. Als deze klachten langer bestaan, wordt bijsturen moeilijker.

Waarom puppycheck?
Als de pup zijn 12 weken enting heeft gehad is de volgende enting pas na 26 – 52 weken. In het jonge leven van de pup is dit een periode van veel veranderingen. Met een puppycheck op 26 weken (6 maanden) blijven we de ontwikkeling van de pup volgen en indien nodig kunnen we die bijsturen. De pup kan dan ook, mits gezond gevaccineerd worden.

Advies
–    Advies over preventieve maatregelen zoals de juiste voeding, voldoende beweging, vaccineren en ontwormen.
–    Screening van uw huisdier bij medische klachten met eventuele doorverwijzing naar een gespecialiseerde dierenarts.
–    Inhoudelijk advies gericht op het gezondheidsprobleem en gebaseerd op wetenschappelijk literatuuronderzoek (zonder oordeel over eerdere diagnoses).

Klik hier voor de algemene voorwaarden!

[Terug]